PurePharma

söndag 26 augusti 2012

Meatza

Vissa rester är helt klart godare än andra. :)
Meatza är förresten något av mitt hemliga vapen när det gäller att övertyga skeptiker om paleo. Skeptiska vänner som tror att man aldrig äter något gott och dessutom aldrig blir mätt. Efter en meatzakväll hör man sällan de funderingarna igen.. :)

Move well and have fun!
/P

4 kommentarer:

  1. Hej Petter!

    Ser underbart gott ut!!:) Har inga större erfarenheter när det kommer till meatza. Har ätit det ute på restaurang någon gång för många år sedan men det är allt.
    Hur gör du din meatza? Kan man få lite expert tips?

    /Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny!
      Visst är det gott! Och rätt enkelt också, faktiskt. :)
      Det enda jag egentligen gör är att platta ut köttfärsen på en ugnsplåt. Där har jag fått lära mig att försöka arbeta färsen så lite som möjligt för att den inte ska bli torr. Hemligheten ligger alltså i att bara platta ut den lagom mycket. :)Blanda inte i ägg eller annat i färsen. Jag brukar strö salt, peppar och oregano på färsen istället för att blanda i den.
      När man väl har gjort det är det egentligen bara att slänga på det man känner för.
      Egen tomatsås är ju ett tips som gör meatzan så mycket godare. Koka ihop med tomat, vitlök, basilika och lite annat gott.
      Sen är det bara att grädda meatzan på ca 225 grader mitt i ugnen i ca 15 min.
      Svårare än så är det faktiskt inte. Men himmelskt gott! :)
      Lycka till!
      /Petter

      Radera
    2. Tack Petter!
      Detta kommer vi testa inom kort här Under vårt tak! :)
      /Jenny

      Radera
  2. Låter bara sjukt gott! Måste prova detta!

    SvaraRadera