PurePharma

tisdag 24 juli 2012

The show must go on

Crossfit Glysis rullar vidare även när storebror inte befinner sig inom Hälsinglands gränser. Ett pass på söndagen innehållande diverse roliga styrkestationer följdes av ett löppass igår. Innan vi satte igång och springa igår bestämde vi oss för vad vi skulle göra. Vi kom fram till ett träningspass som lät ganska intensivt, jobbigt, men ändå inte allt för farligt. Det var innan passet.

Vi började med tio stycken backintervaller. Varje intervall var kanske 60-80 meter i brant lutning. Vilan bestod av att ta sig ner gåendes eller joggande. Väl längst ner var det bara att sätta igång med nästa spurt. Efter det tog vi några minuters välbehövlig vila innan vi tog oss till Hudiksvalls enda friidrottsanläggning där vi skulle klara av våra tabata-intervaller. För er som inte är bekant med tabata-intervaller ska jag förklara lite närmare. Ett set sådana intervaller består av 20 sekunder arbete och 10 sekunders vila, upprepat 8 gånger. Men när vilan väl kommer så känns det ofta nästan jobbigare att stanna upp bara för att sätta igång några få sekunder senare igen, jämfört med om man bara skulle springa 4 minuter i sträck istället. Vi körde i alla fall tre tabata-set med löpning. Efter det kände vi oss ganska klara, och möra. Jag frågade mina två träningspartners om vi skulle köra ett pass idag, onsdag, också. De var rörande överens om att onsdagen skulle ägnas till vila istället.

Ett roligt pass fick vi i alla fall ihop. Benmusklerna är lite sådär lagom ömma idag. Nästa pass blir alltså imorgon. Chansen är ganska stor att vi ska pröva oss på ett av de standard crossfitpass som finns och som är döpta efter diverse flickor. Googla "Crossfit Fran" och "Crossfit Elizabeth" så får ni se vad vi ska försöka bemästra under morgondagen. Vad namnen kommer från vet jag inte, men det kan säkert google också hjälpa er med om ni är nyfikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar