PurePharma

måndag 19 mars 2012

Sandpapprar du dina blodkärl?

Läste följande text igår, http://preventdisease.com/news/12/030112_World-Renown-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease.shtml . Där beskriver Dwight Lundell, känd hjärtkirurg, om varför höga glukos(socker)nivåer skadar våra blodkärl. Han jämför höga intag av kolhydrater med att sandpappra blodkärlen på insidan. Det är det som skapar inflammation, som i sin tur ger oss åderförkalkning och åderförkalkning is no good. Ja, läs texten så fattar ni grejen.

Texten finns också översatt till svenska. Jag har läst båda och de säger samma sak. Här är länken till den svenska texten, http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/ . Nu är det här bara ett erkännande från EN enda man. Men den mannen är ju i alla fall hjärtkirurg och har nog rätt bra koll. Förhoppningsvis ser vi fler läkare och vårdpersonal som vågar att de haft fel om att höga intag av bra fetter ska vara farligt. Nu ska jag göra ett litet matexperiment. Om det lyckas kommer jag lägga upp receptet här på bloggen. Misslyckas det så har ni aldrig hört något om något experiment, okej? Bra.


Move well and enjoy the snow..?
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar