PurePharma

torsdag 1 mars 2012

Baconnaise

Gillar du bacon? (Dum fråga)
Gillar du majonnäs? (Dum fråga)

Då kan jag tipsa om en superkombination. Alltså baconmajonnäs, eller baconnaise som nån amerikan döpt det till. Finns att köpa i vissa affärer där produkten är fylld med konstiga ingredienser. När det dessutom är sjukt enkelt att göra sin egen så är det ju bara att köra på. :)

Baconnaise
2 äggulor (spara vitan till morgondagens äggröra såklart!)
Ca 0,5 dl Baconfett (spara fettet som blir över när du stekt bacon. Om du inte använder det direkt förstås. Går att förvara i tätslutande burk i kylskåp i nån vecka sådär)
Ca 0,5 dl Olivolja

Blanda baconfett och olivolja till önskad konsistens och smak. Vispa ned droppe för droppe i äggulorna till du har en god majonnäs. Ta inte för mycket fett åt gången. Då är risken att det skär sig.
Använd sedan till önskad maträtt. För min del blir det till en god sallad ikväll.

Move well and have fun!
/P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar