PurePharma

måndag 27 februari 2012

Dagens recept

Tänkte jag skulle slänga in ett litet recept så här på måndags förmiddagen. Igår tillagade jag fyllda rullader gjord på hälften älgrullar och hälften lövbiff. Det serverades på en grönsaksbädd tillsammans med den sky som blev över från stekningen av köttet.

Detta behöver du:
Kött som går att rulla ihop, förslagsvis lövbiff.
Soltorkade tomater
Fetaost
Aubergine
Zucchini
Tomater
Paprika
Champinjoner
Salt
Peppar
Olivolja
Tandpetare

Gör så här:
Skölj och skiva grönsakerna och lägg på en plåt eller något annat som tål hög värme i ugnen. Ringla på olivolja och lite salt och peppar på det.

Nu till huvudingrediensen, nämligen köttet. Lägg ut det på en skärbräda eller liknande. På med salt och peppar. Lägg sedan en soltorkad tomat och en bit fetaost i ena änden. Börja sedan rulla från den sidan. Rulla ihop köttbiten och sätt en tandpetare igenom så att rullen inte öppnas vid tillagning. Gör likadant med resten av köttet.

Ge köttet sedan en stekyta i en stekpanna genom att det steka det i smör lite snabbt. Lägg sedan rullarna på grönsaksbädden. In i ugnen med alltihopa. Tillaga på 200 grader i ca 15-20 min. Ta sedan ut det i ugnen och servera. Avsluta med att ringla lite sky på toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar